Skip to main content

Michiel Haspeslagh

Koor

Michiel Haspeslagh (koordirigent, stempedagoog en zanger), beëindigde zijn opleiding aan de LUCA School of Arts in Leuven waar hij in 2013 zijn masterdiploma 'Zang' en een jaar later zijn masterdiploma 'Koorleiding' behaalde. Michiel vervolmaakt zich nu door op regelmatige basis deel te nemen aan internationale masterclasses met o.a. Daniel Reuss, Hans Leenders, Hervé Niquet.

Michiel zingt als tenor in verscheidene professionele ensembles zoals het Orpheus Vokalensemble (Duitsland), Studium Chorale (Nederland), het Vlaams Radio Koor en Cappella Pratensis (Nederland), een ensemble gespecialiseerd in het uitvoeren van onze Franco-Vlaamse polyfonie, rechtstreeks zingend uit de originele manuscripten in de mensurale notatie.

Hij is dirigent van verschillende koren: Carmina Kamerkoor, Clari Cantus, Clari Cantores en Bruxell'A Cappella. Het gemengde jeugdkoor Clari Cantus won de prestigieuze 'Koor van het Jaar' wedstrijd in 2011 met Michiel als dirigent. Met ditzelfde koor deelde hij in 2016 het podium met het Vlaams Radio Koor voor een gezamenlijk concert onder leiding van de wereldvermaarde componist/dirigent Eric Whitacre.

In september 2017 dirigeerde Michiel zijn eerste project als gastdirigent van het Vlaams Radio Koor. Een maand later was hij actief als dirigent van het C.H.O.I.R. Festival Koor tijdens het Hakka-Yimin festival in Taipei (Taiwan) met 20 jonge zangers uit vijf verschillende landen.

Hij fungeert op regelmatige basis als gastdocent aan de Landesakademie für die musizierende Jugend in Baden-Württemberg (Duitsland) en als artisitiek leider van verscheidene vocale projecten.

www.michielhaspeslagh.com