Skip to main content

Lode Smeets

Trombone

Lode Smeets begon zijn studie als trombonist in 2009 aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen kreeg van Ivan Meylemans, Jörgen Van Rijen, Pierre Volders, Remko De Jager en Ben Van Dijk. Hier behaalde hij in 2013 zijn diploma Bachelor in de Muziek. Tijdens deze studie slaagde hij voor de stageplaats als trombonist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (Amsterdam).
Hij zette in 2014 zijn studie verder aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij docent Vv Smets. In 2016 behaalde Lode hier zijn diploma ‘Master in Music’. Naast deze studie volgt hij ook nog lessen baroktrombone bij docent Wim Becu. 

Van 2013 tot 2017 was Lode actief als co-solist trombone bij Brussels Philharmonic en vanaf september 2017 fungeert hij als solotrombone bij Philharmonie zuidnederland. 

Hiernaast remplaceert hij ook op regelmatige basis bij orkesten als het Chamber Orchestra of Europe, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Nationaal Orkest van België, Antwerp Symphony Orchestra en het Opera orkest van Aken. Bij deze orkesten kreeg hij de kans om samen te werken met dirigenten als Bernard Haitink, Valery Gergiev, Jaap van Zweden en Jordy Savall.

Lode is docent trombone aan LUCA School of Arts en Kunsthumaniora Lemmensinstituut.