Skip to main content

Geert De Bièvre

Cello

Geert De Bièvre begon zijn muzikale studies aan de muziekacademie van Geel. Vervolgens studeerde hij in de klas van H. Mannes aan het Lemmensinstituut te Leuven. In 1988 verkreeg hij er het einddiploma van laureaat. Hij behaalde er tevens een eerste prijs kamermuziek, een eerste prijs cello en het hoger diploma cello. Geert studeerde verder aan de Musikhochschule van Freiburg (Duitsland) bij C. Henkel en nam deel aan masterclasses te Wenen, Schladming (Salzburg), Sion en Apeldoorn bij Boris Pergamemnschikow, Heinrich Schiff, Marcio Carneiro en Collin Carr.

Geert De Bièvre werd laureaat van verschillende wedstrijden en verzorgde verschillende soloconcerten en radio- en televisieopnames met concerti van Haydn, Tchaikovski, Elgar, Schumann, Dvorak en Lutoslawski. Hij was enkele jaren actief als lid van het Nieuw Belgisch Kamerorkest, I Fiamminghi, het Prometheus Ensemble. 

Momenteel maakt hij deel uit van Ictus en is hij docent en coördinator van de opleiding instrument-zang aan LUCA School of Arts te Leuven. Aan Kunsthumaniora Lemmensinstituut is hij leraar cello.