Skip to main content

Koen De Wolf

Creatief musiceren, Praktische harmonie, Training lezing en gehoor

Koen De Wolf studeerde notenleer, harmonie, contrapunt, fuga, muziekpedagogie en compositie aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Reeds als student werd hij gecontracteerd door verschillende muziekuitgeverijen en werden zijn eerste werken gepubliceerd en uitgebracht op CD.

Na een korte loopbaan als muziekleraar aan verschillende academies, werd hij aangesteld als leraar aan het Lemmensinstituut te Leuven.

In 2000 werd zijn eerste CD ‘Taste of Romance’ uitgebracht onder impuls van Wilfried Van Baelen, manager van de befaamde Galaxy Studio’s te Mol. De muziek van Koen werd opgepikt door radiomaker en producer Marc Brillouet, waarna Koen de huiscomponist en -pianist werd van het populaire zondagavondprogramma Funiculi Funicula. Dit resulteerde in verschillende radioproducties met als resultaat de full CD ‘Romantica’ (Universal Music). Als muziekuitgever en auteur bracht hij zijn eigen muziekmethode ‘Allemaal Nootjes’ uit, die momenteel door duizenden kinderen en volwassenen gebruikt wordt in het muziekonderwijs. 

www.koen-dewolf.be