Skip to main content

Sofie Saller

Beweging, Lichaamsbewustzijn

Sofie Saller werkte als uitvoerend kunstenaar met Teatro de los Sentidos/Enrique Vargas (Columbië) in de voorstellingen ‘Oraculos’, ‘De herinnering van de wijn’ en ‘Image sensorielle’. Deze voorstellingen hebben haar huidige artistieke taal sterk beïnvloed. Verder werkte ze ook met Roos Van Geffen (Nl.), Dries Verhoeven (Nl.), Keskiespace vzw (B) en met Fieldworks vzw, (B)  Maria-Clara Villa Lobos (B/Br) en met Karen Guttman (Ca).

Sofie creëerde de voorstellingen en performances ‘Cocon’, ‘All in’, ‘Choose life’ en ‘Ik adem, ik ben’ en twee kortfilms 'l’Homme marche droit...’ en ‘l’Homme fait vraiment rire’. Zij werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Internationale Tanzwochen te Wenen met het Danceweb Scholarship en ontving een beurs vanwege de Belgische Stichting Roeping.

Sofie Saller was artistieke/zakelijke leiding en regisseur bij Tartaar vzw. In samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines initieerde en creëerde zij interdisciplinair werk voor zowel scène als andere plaatsen. Het recentste werk ‘Cocon’ werd gemaakt in samenwerking met Jean-Marie Oriot en Sara Dykmans . Recenter werkte zij samen met Vincent Glowinski in het kader van de tentoonstelling Mater Museum (Botanique/Destelheide).

Zij bouwde vanaf het begin ook een praktijk uit als lesgever/coach in de podiumkunsten (o.a. bij Piazza dell’Arte en RITCS). Sinds 2015 is Sofie praktijkassistent en lesgever bij respectievelijk LUCA School of Arts (master Drama) en Kunsthumaniora Lemmensinstituut te Leuven.