Skip to main content

Jan Duerinckx

Engels, Beleidondersteuning

Jan Duerinckx is master Licentiaat Vertaler Engels, Spaans, Chinees en heeft een bachelor Graduaat Toegepaste Informatica. Hij stapte in 2004 in het onderwijs (daarvoor werkte hij zes jaar als IT’er in de privé sector).
Ondertussen is hij een doorwinterde leraar met een hoop ervaring in allerlei domeinen en met leerlingen van allerlei leeftijden en profielen. Hij gaf les in het basis en secundair onderwijs, tweedekans- en avondonderwijs en aan de hogeschool. Hij doceerde verschillende vakken zoals Engels, Wiskunde, Nederlands, Informatica, Communicatie en Chinees.

Een constante in zijn loopbaan in het onderwijs sinds 2004 is zijn ambt van leraar Engels secundair kunstonderwijs, eerst in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en sinds 2022 ook bij ons.
Hij voelt zich bijzonder thuis in een context die zijn passie voor de Engelse taal combineert met een grote affiniteit met de artistieke sector in het algemeen en podiumkunsten in het bijzonder. Zelf volgde hij tijdens zijn studies vertaler een opleiding Mime Corporele volgens de techniek van Etienne Decroux.
Naast leraar Engels staat hij ook in voor beleidsondersteuning en bemant hij het leerlingensecretariaat.